2016. április 29., péntek

Túrós gyümölcstorta

Pé Nagymamájának szülinapjára készült ez a szépséges és nagyon ízletes túrótorta.
A krém receptjét ildiKOKKI-tól hoztam, nekem nagyon bevált, máskor is fogomhasználni! :)


Hozzávalók:

Piskóta 22 cm-es tortaformához
Kiskukta receptje alapján 2 tojásból

Krém
200 g préselt túró
250 g mascarpone
3 dl hideg habtejszín
6 ek porcukor
1 citrom leve
1 tk vaníliaaroma
1 cs Zselatin fix

Tetejére
4 g étkezési zseletin por
4 ek víz
banán, eper, kivi

Elkészítés:
A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Miután kihúlt 3 rétegre vágjuk.
A csümölcsöket megpucoljuk/megmossuk és vékonyan felkarikázzuk. A banánokat a citromlében megforgatjuk, hogy ne barnuljanak meg.
A túrót a mascarponéval alaposan kikeverjük, hozzádajuk a vaníliaaromát, cukrot, citromhéjat és a citromlevet is.  A habtejszínt 1 ek cukorral kemény habbá verjük és óvatosan a túróhoz forgatjuk, eztán adjuk hozzá a zselatinfixet és alaposan összeforgatjuk vele. A zseletinfix azonnal kifejti hatását és a krém érezhető tartást kap, azonnal be is tölthetjük a piskótalapok közé és a külsejét is bevonjuk vele.
A tetejét a gyümölcsökkel ízlésesen megdíszítjük.
A zseletinport és a vizet felforraljuk, majd egy ecset segítségével megkenjük a gyümölcsöket vele. Ezután mehet a hűtőbe fogyasztásig pihenni. Igzán látványos végeredményt kapunk és az ízére sem lesz panasz ezt garantálom ;)

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...