2016. január 6., szerda

Újévi hidegtál

2- án vendégség volt nálunk, így egy karácsony és szilveszter utáni kímélő menüt gondoltam készíteni, aminek egyes elemei már szerepeltek a blogon, de mások még nem, úgyhogy most az eddig kimaradt receptek következnek ;)

 
Sajttekercs

Hozzávalók:
-          30 dkg trappista sajt
-          1 doboz natúr vajkrém
-          5 dkg lágy vaj
-          kb. 10 dkg reszelt füstölt sajt
-          kb. 10 dkg reszelt gépsonka
-          só, bors

Elkészítés:
Egy mély edényben vizet forralunk. A trappistán kívül az összes hozzávalót összekeverjük.
A trappista sajtot hőálló műanyag zacskó tesszük, begumizzuk és egy fakanálra húzzuk a gumi segítségével, így rakjuk a gyöngyözve forró vízbe. Kb. 10- 12 percig melegítjük, míg a közepe is meg nem puhul, fel nem olvad. Előkészítünk egy nyújtódeszkát, amire egy nagyobb frissen tartó fóliadarabot teszünk és előkészítünk még egy ugyanekkora darabot. A sajtot a zacskóból a fóliára csúsztatjuk, rátesszük a másik fóliadarabot és egy nyújtófa segítségével óvatosan vékonyra nyújtjuk, próbáljunk meg a téglalapformához hasonlóvá alakítani. Ha nem olvadt volna nem teljesen a közepe, akkor még visszatehetjük a vízbe olvadni a zacskó segítségével.
Miután kinyújtottuk egyből rákenjük a vajkrémes kencét. A fólia segítségével  óvatosan feltekerjük, majd hűtőbe vagy mélyhűtőbe dugjuk, míg meg nem szilárdul és még hidegen felszeleteljük.
Sonkatekercs

Hozzávalók:
- 12 szelet sonka
- 1 doboz natúr sajtkrém
- só
- 3 ek házi ecetes torma
- 2 ek majonéz

Elkészítés:
A töltelékhez a sajtkrémet a majonézzel, sóval és a tormával összkeverjük, majd egyesével megtöltjük a sonkákat és feltekerjük.

Hagymás krumplisaláta

Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 1 szál póréhagyma

Öntethez:
- bors
- 4 dl víz
- 6 ek 10 %-os ecet
- 6 ek cukor
- 3 kk só
- 6 ek olívaolaj

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és sós vízben megfőzzük. Miután megfőttek leöntjük a levét és hidegvizet öntünk rá, hogy ne főjenek tovább. Mikor már kihűltek felkarikázzuk óvatosan a krumplikat, hogy ne törjük össze a szeleteket. Az öntet hozzávalóit összekeverjük alaposan, hogy a cukor és a só felolvadjon benne. Egy edényben rétegenként pakoljuk a főtt krumplit a felkarikázott póréhagymát és az öntetet, míg mind el nem fogy. Néhány órát hagyjuk hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek.

Került még az asztalra kaszinó tojás, majonézes kukoricás borsósaláta és aszalt szilvával töltött pulykatekercs is. Mindenki nagyon örült ennek a menünek, mert a nagy ünnepi zabálások után lehetett egy kicsit csipegetni, kinek- kinek étvágyához mérten ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...