2014. november 5., szerda

Zsályás fehérboros harcsapaprikás túróscsuszával

Sokszor érzem úgy, hogy nem eszünk elég halat, pedig szeretjük, így ilyenkor hirtelen felindulásból beszerzünk belőle egy keveset és valami finomságot kerekítünk belőle :) Ez most is így történt.


Hozzávalók: (4 főre)
- 500 g harcsafilé falatnyi darabokra vágva
- 3 paprika vékony csíkokra vágva
- 2 paradicsom meghámozva, felkockázva
- 1,5 dl paradicsomlé
- 1 ek csípős pirosarany
- 1 ek csemege pirosarany
- 1 kk füstölt pirospaprika
- 2 fej vöröshagyma felkockázva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- 1,5 dl húsleves alaplé
- só, bors
- néhány friss zsályalevél
- 1,5 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1 dl fehérbor
- 2 ek kókuszolaj

- 300 g fodros kocka száraztészta
- 250 g túró
- 1 ek mangalicazsír (nem volt kedvem szalonnát zsírjára pirítani)
- só

Elkészítés:
A halfilét megmossuk és falatnyi kockákra vágjuk.
A hagymákat megpucoljuk és nagyon apróra kockázzuk. A paprikát kimagozzuk és lehetőleg lehelet vékony csíkokra vágjuk, így hamarabb fog megpuhulni. A paradicsomokat megmossuk és forró vízbe téves a héját X- ben bevágva forrásban lévő vízbe tesszük 1 percre, így könnyebb lesz meghámozni. A zsálya leveleket aprócska csíkokra vágjuk. A lisztet a tejföllel simára keverjük.
 
A vöröshagymát a kókuszolajon megdinszteljük, mikor már üveges jöhet hozzá a fokhagymma is, azt is megfuttatjuk kicsit. ekkor adjuk hozzá a füstölt őrölt csemege paprikát, vigyázva nehogy odaégjen, mert akkor megkeseredik. Ez után jöhet bele a csíkozott paprika húsa és miután kicsit összeesett hozzáadjuk a paradicsomokat, pirosaranyat, paradicsomlevet is. Így hagyjuk rotyogni, ímg teljesen szét nem esnek a nagyobb darabok, ekkor ízesítjük sóval, borssal, zsályával. Belehelyezzük a hal kockákat és felöltjük a húsleves alaplével meg a borral. A hal hamar megfő, ezért nem kell sokáig főzni. Ha a leve kevés lenne önthetünk rá még egy kevés vizet. Mikor a hal is kész felöntjük a tejfölös keverékkel, amihez előtte hozzáadtunk pár kanálla a forró szószból, ezzel meggátoljuk, hogy kicsapódjon. Ekkor megkóstoljuk és ha szükséges még utánaízesítünk, előfordulhat, hogy savanykásnak érezzük, akkor adhatunk hozzá egy kanál cukrot ellensúlyozásként.
 
A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A sóval elkevert túrót és a mangalicazsírt akkor adjuk hozzá mikor még forró és óvatosan összeforgatjuk.
 
Melegen kínáljuk és jóízűen elfogyasztjuk. Azoknak is ajánlom, akik nem szeretik a hal ízét, mert ennek az ételnek egyáltalán nincs erős hal aromája ;)



2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Sokszor hallottam már hogy így tésztával milyen finom de eddig még nem sikerült így összehozni:-))
    Jelezted hogy játszanál ,külön bejegyzést írtam majd jelentkezzél már be oda is ha megkérhetnélek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdemes kipróbálni tényleg remek párosítás :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...