2014. október 16., csütörtök

Toszkán szelet

Több helyen találkoztam már ezzel az olasz finomsággal, ami attól olyan remek, hogy míg a tepsiben elkészül, addig süröghetünk foroghatunk jobbra- balra, mert nem kell felügyelni. Nem utolsó sorban pedig az íze is remek. Én azért készítettem kétféle hússal, mert vendégeket vártunk és így mindenki találhatott kedvére valót ;)


Hozzávalók: (9- 10 főre)
- 6 szelet pulykamell
- 6 szelet sertéskaraj (csont nélkül)
- 3 dl húsleves alaplé
- 6 közepes paradicsom
- só, bors, bazsalikom, kakukkfű ízlés szerint
- 10 közepes fej gomba
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek cukor
- kókuszolaj
- mangalica zsír

Elkészítés:
A husit sózzuk, borsozzuk, majd egy kevés kókuszolajon megpirítjuk. A tepsit egy kis mangalica zsírral kikenjük és erre fektetjük a húsokat.
A paradicsomok héját forró vizes fürdő segítségével eltávolítjuk, aztán felkockázzuk őket. A kockára vágott hagymát egy kevés kókuszolajon üvegesre pirítjuk, erre jön az összetört fokhagyma, amit kicsit szintén megpirítunk, de ne égessük meg! A hagymára borítjuk a megpucolt és felszeletelt gombákat, majd ha kissé összeestek jöhetnek bele a paradicsom kockák és az alaplé is is. Sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel, bazsalikommal ízesítjük, végül ha szükséges egy kis cukorral elvesszük a paradicsom savanykásságát. Pár percig rotyogtatjuk, eztán nyakon öntjük a szósszal a husikat. A tepsit alufóliával letakarjuk így kerül a 180 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. Fél óra után levesszük a fóliát és feltekerjük a hőfokot 200 fokrara, így még 30 percig sütjük, ha elfő a leve, akkor egy kis vízzel pótolhatjuk. Finom omlós, szaftos husit kapunk végeredményül.
Mi krumplipürével fogyasztottuk (fejenként 2- 3 közepes szem burgonyával számolhatunk), hamar elfogyott :D



2 megjegyzés:

  1. Húh, nagyon jól néz ki! Én biztosan örülnék neki, ha ilyennel várnának, ha vendégségbe megyek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére mindenkinek ízlett és gyorsan fogyott, szóval nem lehet rossz ;)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...