2014. június 18., szerda

25. SAD: Sünis tejfölös málna torta Pé- nek

Mivel úgy gondoltam, hogy a dobostorta kevés lesz a családnak, így készítettem egy gyülölcsös tortát is Pé szülinapjára, ez inkább az én ízlésemnek megfelelő, de a málnát Pé is nagyon szereti, szóval ő sem panaszkodott ;) A forma ötletét itt láttam meg és egyből beleszerettem, tudtam, hogy nekem is el kell készíteni Samut megformázandón ;)
 

Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához) 8 főre
Piskótához:
- 5 tojás
- 50 g margarin
- 7-8 ek liszt
- 5 ek cukor
- 1 csipet só

Krémhez:
- 3 dl tejföl
- 3 ek vaníliáscukor
- 1 kk rumaroma
- 1 csipet só
- 10 dkg friss málna

Dekorációhoz:
- néhány szem málna
- 1-2 csepp piros ételfesték
- 2,5 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 ek cukor
- fehér és keserűcsoki törmelék
- Dr. Oetker Dekortoll: keserűcsoki, tejcsoki és fehércsoki

Elkészítés:
A piskótához a tojásokat fehérjére és sárgájára választjuk. A fehérjét egy ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral és sóval fehéredésig keverjük, ekkor hozzáadjuk a lágy margarint és alaposan felhabosítjuk, majd kanalanként hozzáadjuk a lisztet is, míg egy sűrű masszát nem kapunk. A sárga masszánkat először fellazítjuk egy ek fehérjehabbal, majd a többi habot óvatosan hozzáforgatjuk, míg nagyjából egynemű nem lesz a tésztánk.  A tortaforma aljára sütőpapír kerül, az oldalát margarinnal megkenjük, így öntjük bele a tésztánkat és spatula segítségével egyenletesen eloszlatjuk a tetejét.  Asütőt 180 fokra előmelegítjük és 20- 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
 
Mikor a tészta kihűlt a tetejéről 1 cm vastagságú kört leválasztunk, ezt félretesszük, mert vissza fog rá kerülni. A vastagabb tortarész belsejjét kibelezzük egy kiskanál segítségével, hogy csak az alján s az oldalán maradjon egy - egy cm vastag fala. A kiszedett piskótát a kezünkkel elmorzsoljuk, nyakon öntjük a tejföllel, vaníliás cukorral, sóval, rumaromával és összedolgozzuk. Az így kapott krémünk felét visszatöltjük a kibelezett tortánkba, erre kerül egy réteg málna, majd a kencénk másik fel, végül az elején levágott piskóta szeletünk. Így mehet a hűtőbe pihenni egy kicsit.
 
A torta külsejének borításához a habtejszínből, pár szem málnából, cukorből, habfixálóból kemény habot verünk. Ezt kenjük rá a pikótánkra. Végül a fehér és keserűcsoki forgácsokat óvatosan kézzel felvisszük a tortánk oldalára és a tetejénk külső peremére. Ekkor a dekortollak segítségével megrajzoljuk a süni füleit, szemét és lábacskáit is. Ezzel el is készültünk a nagy művel :D


 
 Ezzel pedig úgy gondolom, hogy megfelelek a mostani SAD kiírásának, amit Saso hirdetett meg.
 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki ez a torta és biztos, hogy finom is! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi :) Nekem nagyon ízlett, máskor is el fogom készíteni ez biztos!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...