2014. június 2., hétfő

Eperfagyi

Úgy gondoltam, hogy míg tarta az eperszezon nekem kell egy epres fagyit készítenem, mert muszáj, bár nagy melegek még nem voltak, de hamarosan jöhetnek ;)



Hozzávalók:
- 25 dkg eper
- 1 dl sűrített tej
- 1 dl tej
- 2 dl habtejszín
- negyed citrom leve
- 2 ek cukor
- csipet só

Elkészítés:
A fagyigép edényét 24 órára mélyhűtőben behűtjük. Az epret a citromlével, cukorral, sóval leturmixoljuk, nem baj, ha kicsit darabos marad. A habtejszínből lágy habot verünk. A sűrített tejet és a tejet az eperpüréhez adjuk, amibe beleforgatjuk óvatosan a habot is, így mehet 4 órára pihenni a  hűtőbe. A fagyigépben a krémet 40 percig kevertetjük, majd pár órába bedugjuk a mélyhűtőbe még fogyasztás előtt.

További fagyi receptjeim: ITT.

4 megjegyzés:

  1. Nálunk sincs nagy meleg, de szívesen elfogadnám azt a pár gombócot. :)

    VálaszTörlés
  2. Fincsi!
    Van kedved játszani?
    Nézd meg a kiírást:
    http://habverofakanal.blogspot.hu/2014/06/keszitsunk-hazilag-jatek-2.html

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól néz ki! Sajna még nincs nálunk valami meleg, de egy gombócot bevállalok belőle :)

    VálaszTörlés
  4. Közben megérkezett a hozzá illő jóidő is :D

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...