2014. január 16., csütörtök

Sütőtök krémleves

Samu sült sütőtökpüréjét megirigyelve készült ez a finom leves.


Hozzávalók: (2 személyre)
- fél sült sütőtök húsa
- 2 szem krumpli
- 2 babérlevél
- szerecsendió, kakukkfű
- só, bors
- fél húsleves kocka (vagy húsleves alaplé)
- 2 dl főzőtejszín
- 2-3 ek olivaolaj
- fél fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A sütőtököt megsütjük. A krumplit megpucoljuk, apró kockákra vágjuk és annyi vízben, ami ellepi a húsleves kockával, babérlevéllel, kevés sóval és borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval együtt feltesszük főni. A hagymákat felkockázzuk és először a lila majd a fokhagymát is hozzáadva olivaolajon üvegesre pirítjuk őket. Mikor a hagyma már kész jöhet rá a sütőtök püré és a főtt krumpli a főzőlevével együtt. Ha szükséges még öntsünk hozzá egy kevés vizet. Mikor rottyan egyet, a babérlevelek eltávolítása után összeturmixoljuk az egészet. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, de előtte hőkezeljük egy- két kanál meleg levessel. Melegen kínáljuk! Ha van otthon piríthatunk hozzá tökmagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...