2014. január 2., csütörtök

Lencsesaláta

Újév első napján mi is természtesen lencsével kezdtük az étkezések sorát, méghozzá a következő variációval:


Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lilahagyma

Öntethez:
- 1 ek citromlé
- 2 ek ecet (10%-os)
- 3 ek méz
- 6 ek olivaolaj
- 2 ek mustár
- só, bors

Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk és pár órára vízbe áztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, majd új adaggal öntjük fel. A babérlevelekkel, fokhagymagerezdekkel és egy kevés sóval 30 perc alatt készre főzzük. Vigyázzunk, hogy ne maradjon teljesen kemény, de ne is főzzük szét túlságosan.
A lilahagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk. Az öntethez a hozzávalókat összekeverjük. Mikor a lencse kész leszűrjük, kivesszük a babérleveleket meg a fokhagymákat és szobahőmérsékletűre hűtve hozzákeverjük a hagymakockákat és az öntetet is. Lehetőleg egy napig hűtőben állni hagyjuk, hogy jobban összeérhessenek az ízek. Hogy még inkább szilveszteri legyen a fogás fogyasztás előtt adhatunk hozzá főtt virsli karikákat is, de ez nem kötelező ;)


4 megjegyzés:

  1. Fincsi lehet! Mi a jól bevált lencsefőzeléket ettük 1-jén :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt is nagyon szretjük, de most valami különlegeset akartam, ráadásul a vendéglátóink korhely salátával készültek, így remek párosítás volt hozzá :D

      Törlés
  2. no, akkor lesz pénzetek az idén, ha lencsével kezdtétek az évet! Majdnem én is így csináltam a lencsesalátát. Nagyon szeretjük!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...