2013. március 23., szombat

Egzotikus Kisállat Fesztivál

Holnap lesz az Egzotikus Kisállat Fesztivál, görény és süni versenyekkel, meg mindenféle földi jóval  kisállattartóknak és kisállatkedvelőkenek egyaránt :)

Mi ott leszünk Pé-vel, de Samut otthon hagyjuk, mert nem hiszem, hogy kedvelné ezt a sürgés forgást, főleg alvásidőben.


Bővebb információk itt és itt.

2013. március 22., péntek

Sün Reszelő

Valószínűleg már nem sokáig fogom tudni megállni, hogy be ne szerezzek egy ilyen kis jószágot, bár félek tőle, hogy inkább cuki, mintsem praktikus, de egye kutya, nekem kell egy és kész, jól mutat majd a konyhámban :D
 

Itt megrendelhető.
Ha már sün és sajt, azt azért ne felejtsük el, hogy a sünik érzékenyek a tejre és mindenféle tejtermékre, szóval ne adjunk nekik véletlenül sem, mert elpusztulhatnak tőle!

Viszont ilyenr sünis fogpiszkáló tartóra pl. nincs szükségem, bármennyire vicces is, de szerintem nem túl praktikus, vagy inkább túl specifikus:

Képp innen.
 

2013. március 21., csütörtök

Palánták

Úgy gondoltuk Pé-vel, hogy bár kertünk nincs, de attól még nem foszthat meg minket senki a kertészkedés örömétől, így beszereztünk egy szép nagy fűszernövények nevelésére alkallmas agyagcserepet (a Praktikerből) a teraszra.

Ilyesmit, mint ez. (Kép innen.)
 
Most már csak növényekre volt szükségünk, na de nem ám megvettük a boltban, az túl egyszerű lett volna. Vettünk fűszernövény magokat és nekiláttam palántázni, így sokkal értékesebb lesz a végeredémény.
 
Amire szükség volt:
- 6 nagyméretű műanyag joghurtos doboz, átlátszó fedővel
- 6 féle fűszernövény mag (kakukkfű, majoranna, citromfű, metélőhagyma, rozmaring, bazsalikom)
- virágföld
- 1 műanyag tálca
- állott víz
- gázláng
- csavar
 
A palántáknak üvegházi környezet kellene, ami nekünk nincs, így maradt a párás levegő (ebben segítenek a doboztetők) és a kellemes szobahőmérséklet, meg a napsütés biztosítása.
 
A műanyag dobozok alját felforrósított csavarral kiszúrkáltuk, az aljukba került némi föld, majd a magok és a magokat is befedtem vékonyan földdel, a tetejét lenyomkodtam egy köhögés elleni szirup műanyag kupakjával, végül állott szobahőmérsékletű vízzel megöntöztem mindegyiket, majd egy radiátor és ablak közeli helyre helyeztem a poharakat, egy műanyag tálcán. Azóta másfél- két naponta locsolgatom őket.
 
 
 
Alakul a molekula :D
 
A sikereken felbuzdulva és Húsvétra átgondolva az alábbi dekort is elkészítettem:
 



 
 
Úgy nő, mintha húznák :D 
Ötlet innen.
 Amire szükség volt:
- 6 óvatosan feltört tojás héja
- virágföld
- kiskanál (földlapátoláshoz)
- 6 db-os tojástartó
- csecsebecse (kiskacsa formájú gombostűk, fa pillangók)
- kétoldalú ragasztó (csecsebecsék rögzítéséhez)
- állot víz (locsoláshoz)
- 1 marék fűmag
 
1-2 naponta adunk neki néhány korty vizet, napos és meleg helyen tartjuk és nézzük, ahogy nő. Az enyémet már lassan nyírni kell :P
 
 
 
 
 

2013. március 20., szerda

Kindertojás koszorú

Ha már a Húsvétról esett szó korábban, akkor íme egy újabb megvalósítható ötlet.
 
Amire szükség lesz:
- 14 kindertojás belsőség (az összepattintós fajtából)
- dekorgumi (nálam zöld)
- kétoldalú ragasztó
- ragasztópisztoly
- csibés húsvéti szalvéta
- szalvétaragasztó
- ecset
- csecsebecsék (nálam pillangók és virágok)
- zsineg (akasztónak)
- hungarocell tojások
 
Az  alap ötletet Kifli és levenedulánál találtam, de én csibék helyett inkább fészeknek gondoltam a tojáskoszorút felhasználni. Szerencsére Pé megszállott kinder fogyasztó és tojás gyűjtő :D, így könnyű dolgom volt a beszerzést illetően. Ezt kreáltam:
 
Húsvéti Kindertojás-fészek koszorúnk
Zöld dekorgumiból lett a háttér, a hungarocell tojásokat pedig szalvétatchnikával kicsinosítottam. A csecsebecséket (amiket egy olcsó boltban szereztem) és a dekorgumit ragasztópisztollyal fixáltam, míg a tojásokat kétoldalú ragasztóval fogattam fel, hiszen a hungarocell a forró ragasztóval reakcióba lép és olvad (jártam már így), ezért nem lenne túl praktikus :P
 
Szerintem csudajópofa lett, és nem másodlagos szempont, hogy olcsó, no meg újrahasznosított is ;)

2013. március 19., kedd

Túrórudi torta


Ezt a tortát március 17- re Tesóm szülinapjára készítettem, aki nagy pirospöttyös rajongó, ráadásul hamarosan hosszabb távra külföldre megy dolgozni, így adta magát az ötlet. A neten több receptet átolvastam, végül ez lett a saját verzióm.

Hozzávalók:

Piskótához:

8 tojás
4 ek keserű kakaópor
4 ek liszt
1 mk sütőpor
8 ek kristálycukor
1 csipet só

Krémhez:

50 dkg túró
15 dkg porcukor
1 cs bourbon vaníliáscukor
2 kk vaníliaaroma
1 dl víz
12 g zselatinpor (1 tasak)
3 dl habtejszín

Díszítéshez:

5 óriás pirospöttyös túrórudi
180g tortabevonó étcsokoládé
2 ek olivaolaj (margarin nem jó, mert akkor csomós és matt lesz a csoki)
1 ek habtejszín
színes cukorgyöngyök

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjét pedig 1 ek cukorral kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a sót, a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet és csomómentesre keverjük. Ehhez a masszáshoz először hozzáadunk 1-2 kanál tojáshabot, így lágyítjuk a masszát, a többi habot pedig óvatosan hozzáforgatjuk. Sütőpapírral kibélel totrtaformába kanalazzuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 25- 30 perc alatt tűpróbáig sütjük. Sütés után hagyjuk kihűlni, majd középen kettvágjuk.
 
A krémhez a túrót áttörjük, a tejszínt egy kanál cukorral remegős habbá verjük. A túróhoz hozzákeverjük az átszitált porcukrot és a vaníliás cukort, meg a vaníliaaromát. Ekkor a vízben oldódásig melegítjük a zselatinport és ezt is a túrós keverékhez adjuk, majd hozzáadjuk a felvert habtejszínt. A félbevágott piskótalapok közép töltjük a túrókrémet és a maradékkal bevonjuk a tetejét és az oldalát is, ha van kedvünk nyomózsákkal csinos mintát is rajzolhatunk a peremére, hogy később ne tudjon lefolyni a csokimáz róla. Néhűny órára berakjuk a hűtőbe, hogy szépen összeálljon.
 
Kivesszük a hűtőből a túrórudikat és hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjenek (különben törik), majd melegvízbe mártott késssel ferdén kettévágjuk őket. A csokimázhoz apró darabokra törjük a csokoládét, hozzáadjuk az oljat és  a habtejszínt, majd lassú tűzön folyamatos keveregetés mellett megolvasztjuk, végül a torta tetejére öntjük és szépen elegyengetjük. Mikor már nem forró a máz óvatosan beleültetjük a félbevágott rudikat és megszórjuk ízlés szerint dekorcukorral.

Pé-nek jutott eszébe, hogy lehetett volna még díszíteni piros marcipán köröcskékkel vagy golyókkal is a torta oldalát, na majd legközelebb :)
 
 

2013. március 18., hétfő

Bűvész Színház

 Születésnapomra kaptam Tesóméktól egy Bűvész tanfolyam belépőt a Bűvész Színházban. Ez egy 2 órás oktatás volt március 16- án, ami alatt 1 órányi 10 trükköt tartalmazó előadást tanultunk meg. Jól éreztem magam, hiszen gyerekeknek szoktam zsúrokat rendezni, lufifigurákat hajtogatni, arcot festeni és kézműves programokat tartani másodállásban, ezt a repertoárt jól kiegészíti majd a varázslás :) Kis családomnak már bemutattam a 10- ből 8- at és nagy sikert aratott, a maradék 2- re még készülnöm kell, mielőtt megpróbáloznék vele, de szerintem menni fog. Legnagyobb sikert Pé-nél a Boci-Malac névre halllgató kártyatrükk aratta, azóta nálunk ez a sláger :D
 
 
8 éves kortól már látogathatóak ezek a tanfolyamok, szóval nem csak gyereklelkű felnőtteknek , de gyerekeknek is ajánlott ;)

2013. március 17., vasárnap

Fénykép machinálás

Nem tudom ki hogy van vele, de én rengeteget fotózok, bár legnagyobb sajnálatomra nem profi módon, azért próbálkozom, szóval sok fényképem van, és nincs annyi fényképkeret, ami ezt mind kirakni engedné a lakásba, sőt Pé sem lenne elragadtatva. Ezért alternatív módszerek után kutattam a neten és ezeket talátam, szerintem nagyon jópofa free lehetőségek vannak bennük:


Fotómozaik készítő II. (le kell tölteni a programot)

Videó készítő
(30 másodperc ingyenes vidót lehet vele készíteni fotókból, egyszerűen, regisztráció után)

Fotókollázs készítő (online)
 
És egy bónusz grafománoknak, ha mégis lenne üres hely a falon ;)


 
Mindegyiket próbáltam, vigyázat időrabló tevékenység, de jó móka!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...