2013. december 29., vasárnap

Fehér püspökkenyér

Ezt a receptet már többször hasznosítottam, mert hát nem egy recept van, amihez csak a tojások sárgájára van szükség, mint a fűszeres tojáslikőrnél is, az így keletkezett fehérjék remekül illenek ebbe a süteménybe! A recept Lúdanyótól származik, én csak apró módosításokat végeztem rajta.

Hozzávalók: (2 rúdhoz)
- 10 tojás fehérje
- 30 dkg cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg vörösáfonya
- 10 dkg keserű csoki pasztilla
- 5 dkg durvára vágott dió
- 5 dkg durvára vágott törökmogyoró
- 20 dkg liszt
- 10 dkg margarin


Elkészítés:
A tojások fehérjéből a cukorral, sóval kemény habot verünk. Ehhez óvatosan keverjük hozzá a lisztet, majd a magvakat és a csokoládét. Végül hozzáöntjük a felolvasztott maragarint és összeforgatjuk a masszánkkal, míg szép egynemű nem lesz. Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába töltjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...