2013. november 6., szerda

Ecetes reszelt torma házilag

Anyósomék kertjéből kaptunk egy jó nagy kupac tormagyökeret, melyet Pé nagy lelkesen kezdett el megpucolni és lereszelni, de a vége felé, már nem látott a könnyektől, így a következő segédeszközt hozta be a konyhába:

 
Nagyon jó szolgáltatot tett, azóta már hagymapucoláskor is használom, így a konyhában marad ;)
 
Hozzávalók:
- 1 befőttesüvegnyi frissen reszelt torma
- 3 dl víz
- 5 ek 10 %-os ecet
- 2 ek cukor
- 1 kk só
- 1 ek olivaolaj
 
 
Elkészítés:
A tormagyökereket megmossuk, mepucoljuk és lereszeljük, aki nem szereti erősen öblítse át langyos vízzel és nyomkodja ki alaposan. A vizet a cukorral, sóval, ecettel langyosítsuk össze, míg a cukor el nem olvad, majd az olajjal együtt öntsük a reszelékre. A hűtőben tárolva hagyjuk egy napot legalább állni fogyasztás előtt. Én majonézes tormaként imádom felhasználni, de magában is remek kísérője sült húsoknak.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...