2013. november 14., csütörtök

Citromos pisztráng tejszínes krumplival és kapros káposztasalátával

Az úgy volt, hogy vettünk a Lidl- ben két prisztrángot akciósan, ugyanis Pé vasárnapi ebédet kívánt belőlük kanyarítani nekünk. Ez így is lett, ehhez én készítettem köretet és salátát. Így ez a végeredmény kerekedett:
 
 
Sült citromos pisztráng
 
Hozzávalók:
- 2 pisztráng
- 1 citrom
- 10 dkg Rama
- petrezyelyemzöld
- só, bors
- 2 ek olivaolaj
- 1 dl fehérbor
 
Elkészítés:
A pisztrángokat konyhakészen vettük, így csak megmosni kellett őket, majd megtömni a bendőjüket margarinnal és petrezselyemzölddel, kicsit sózni borsozni; majd beirdalni mindkét oldalukat és citromszeleteket tömködni beléjük, végül megszórni egy kevés petrezselyemmel; végül meglocsolni olivaolajjal és fehérborral.  Mikor kész, mehet a sütőbe sütőpapírral béelelt tepsiben. Fél óráig alufóliával fedve 200 fokon, majd fél órát alufólia nélkül.
 
 
Tejszínes tepsis krumpli
 
Hozzávalók:
- 6 szem krumpli
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors
- rozmaring
- 4 ek olivaolaj
 
Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és vékonyan felszeleteljük pikkely formájúra. Egy sütőpapírral bélelt, olivaolajjal meglocsolt tepsibe pakoljuk őket ízlésesen két rétegben. Rétegenként sózzuk borsozzuk, rozmaringozzuk. Végül meglocsoljuk tejszínnel és olajjal. Így mehet a sütőbe fél órára aliufóliával fedve, fél óráig a nélkül.
 
 
Nagyon lila kapros káposztasaláta
 
Hozzávalók:
- 1 kis fej lilakáposzta
- 1 nagy fej vöröshagyma
- friss kapor
- 1 kis pohár tejföl
- só, bors
 
Elkészítés:
A káposztát vékonyan felszeleteljük, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A tejfölből, kaporból, sóval, borssal öntetet habarunk, ezzel nyakon öntjük a hagymás káposztakeveréket, így hagyjuk pár órát állni, esetleg be is hűthetjük, hogy jobban összeérjenek az ízek mire tálaljuk.

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzana margarin helyett vajjal. Tejesen beindult a nyálelválasztásom a képek láttán. Kár, hogy mifelénk nem igazán lehet halhoz jutni :( Pedig én is szívesen elkészíteném.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ha nem felejtettünk volna el venni, az került volna bele :P Fincsi volt így is, bár a sok szálka miatt elég pepecs az elfogyasztása ;)

      Törlés
  2. Isteni, egészséges étel és még jól is néz ki :)

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...