2013. október 24., csütörtök

Kráter süti

Ezt a receptet már többször hasznosítottam és is igen jól bevált, még Ecet és olajnál találtam az eredetit, most pedig megkívántam :D


Hozzávalók: (20*40 cm-es tepsihez)
Krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 ek cukor
- 9 dl tej
Tésztához:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 2 ek keserű kakaópor
- 1 dl tej
-1 dl olaj
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Tetejére:
- 2 kis doboz tejföl
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 2 ek cukor

Elkészítés:
Először megfőzzük a pudingot, majd szobahőmérsékletűre hűtjük, végül pedig még hűtőben is pihentetjük, hogy jó kemény legyen. Összeállítjuk a piskótát, ehhez a tojásokat szétválasztjuk, a tojások fehérjét egy ek cukorot és egy csipet sóval habbá verünk. A száraz hozzávalókat összekeverjük. A sárgáját a maradék cukorral fehéredésig habosítjuk, majd ehhez felvátva adagoljuk a száraz és nedves hozzávalókat, míg egy sima masszát nem kapunk, ekkor óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét is. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztánkat, amibe tetszőlegesen belekanalazzuk foltos elrendezésben a vaníliás bupingot. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és ezen a hőfokon 50 perc alatt készre sütjük. Mikor kivesszük a sütőből még melegen rákenjük a  cukors tejfölt, így szépen be fogja szívni a tészta. Hidegen kockákra vágva kínáljuk :)

Inverzben is elkészíthető, ekkor a tésztából kihagyjuk a kakót és liszttel helyettesítjük meg vaníliaaromával ízesítjük, a vaníliapudingot csokisra cseréljük és a tejfölbe vaníliás cukor helyett Nesquick kakaóport teszünk. ;) Legközelebb tuti, így fogom elkészíteni :P

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...