2013. október 31., csütörtök

19. SAD - Diós brownie

A mostani témát Szofika hozta, mely egyben közvélemény kutatás is miszerint dió vagy mák? :D Nálam egyértelműen a dió a befutó, bár Pé szerintem inkább a mákra szavazna, de most a magam kedvére tettem és egy diós brownie receptet hoztam nektek nevezés céljából.
 
 
Hozzávalók: (20*40- es tepsihez)
- 250 g keserű csokoládé
- 3 nagy marék dió (~15 dkg)
- 20 dkg puha Rama
- 20 dkg liszt
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 ek olivaolaj
- csipet só
- 1 kk fahéj
- 1 kk rumaroma
 
Elkészítés:
Az összetördelt csokit az olivaolajjal a legkissebb lángon felolvasztjuk. A tojásokat ketté választjuk: a fehérjéből egy ek cukorral kemény habot verünk, a sárgáját a vajjal, sóval, rumaromával és a cukorral habosra keverjük. A sárgájás masszához adagoljuk a lisztet, fahéjat és a felolvasztott csokoládét, amit alaposan összeforgatunk. Ehhez óvatosan hozzákeverjüka  fehérjét, így öntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztánkat, majd a tetejét megszórjuk a durvára tört/vágott dióbéllel. 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük, akkor jó, ha a belseje nem szárad ki, szinte még ragacsos. A dió szépen meg fog pirulni a tetején. Tálalásnál kínálhatunk hozzá vanília sodót vagy vanília fagylaltot is.
 

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...