2013. július 2., kedd

Pé lebbencs levese

Pé nagyon szereti ezt a levest és szívesen el is készíti. Nekem mindgi Anyukám és Nagypapám jut róla eszembe, mert Anyu is nagyon szereti és Papának főzte sokszor.


Hozzávalók: (4 személyre)
- 4 nagy szem krumpli
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 30 dkg házi lebbencs tészta (Anyósomék készítették)
- 1 fej vörös hagyma
- 1 ek mangalica zsír
- só, bors, pirospaprika
- 2 marék füstölt sertés sonka kocka
- 2 dl paradicsomlé
- 1 kk csemege/csípős pirosarany

Elkészítés:

A sonkakockákat a zsíron megfuttatjuk, majd a tésztát és a hagymát is hozzáadjuk és szép barnásra pirítjuk. Mikor már majdnem jó, akkor pirospaprikát adunk hozzá és egy kicsit együtt pirítjuk tovább, de vigyázva nehogy leégjen. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és kockákra vágott krumplit és felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi. Sóval, borssal, paradicsomlével és a pirosarannyal ízesítjük és mikor először felforr akkor jöhet bele az egész paprika és a paradicsom. Lassú tűzön addig főzzük, míg a krumpli meg nem puhul. Még fogyasztás előtt kihalászhatjuk az egyben hagyott paprikát, paradicsomot és a hagymát, de nálunk erre nem volt szükség, mert Pé hamar elpusztította ezket is ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...