2013. július 24., szerda

fotóZOO

A hétvégén a Fővárosi Állatkertben jártunk, ami igazán közel áll a szívemhez, ugyanis korábban rengetegszer dolgoztam a területén különböző rendezvényeken és a rolleremmel száguldoztam körbe-körbe a kertet. Az elmúlt másfél évben viszont nem jártam kint és történt pár érdekesség, amit meg szerettem volna nézni, gondolok itt elsősorban Asha- ra a kiselefántra, a 7 kisoroszlánra meg a Varázshegyre, és a felújított Főkapura, stb.

Következzék most egy kis képes élménybeszámoló:


 
 
Láttunk mentett keleti sün babákat is, akiket a rehabilitáció után szabadon engednek majd:
 

 
Elég meleg volt vasárnap, így nem csak mi fulladtunk ki Tesómékkal meg Pével egyetemben mire körbejártunk mindent, de az állatok is előnyben részesítették az árnyékban alvás/fetrengés lehetőségét ;) Aki teheti látogasson ki még a nyáron. Ajánlom a fókasót, lajhár simit, maki simit meg a lepkeházat, ami káprázatos!
 
Erről a beszámolóról jutott eszembe, hogy nemrégiben Barátnőimmel és oldalbordáinkkal, meg másfél picurival ;) voltunk a Budakeszi Vadasparkban és nem említettem meg, ez is nagyon jó kikapcsolódási lehetőségeket nyújthat kicsik és nagyok számára egyaránt:
 
 
Itt is volt süni, de úgy el volt bújva aludni, hogy sajnos nem láttunk belőle még egy tüskét sem :(
 
Na igen, Pé- vel szeretünk állatkertbe/vadasparkba járni, bár sokaknak van ellenérzése a témával kapcsolatosan, mert úgy gondolják, hogy ez nem természtes környezete az állatoknak, de sok fajnak nincs más lehetősége az életbenmaradásra... Ezen érdemes eltöprengeni.
 
Jártunk már többek között a debreceni, nyíregyházi, abonyi és jászberényi kertekben, sőt Veresegyházon a medve parkban is, majd még a veszprémi parkot szeretném egyszer megnézni :)



2 megjegyzés:

  1. Erdemes a veszpremit is megnezni, nagyon aranyos allatkert! Hozzank a győri van legkozelebb, azt se hagyjatok ki! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most, hogy modnod kifelejtettem a felsorolsából, de a győriben is jártunk már, az is nagyon jó kis hely :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...