2013. június 15., szombat

Rumos diófagyi

Rákaptunk a fagyi készítésre a fagyigépnek köszönhetően, íme a következő recept:
 
 
Hozzávalók:
- 7,5 dkg darált dió
- 3 ek cukor
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- 1 kk rumaroma

Elkészítés:
A darált dió felét 2 ek cukorral karamellizáljuk, majd vigyázva felöntjük a rumaromás tejjel és addig kevergetjük, míg fel nem olvad a karamell. A tejszínt 1 ek cukorral felverjük, de ne legyen túl kemény és túl lágy sem a hab. A karamellás diós tejet kihűtjük és utána adjuk hozzá a habtejszínt és a maradék diót, majd óvatosan összekerjük, míg egynemű nem lesz, ekkor betesszük a  hűtőbe és teljesen kihűtjük az egészet.
A fagyigép tálcáját 24 órával a készítés előtt betesszük a mélyhűtőben. A kérmet pedig 4 órával a gépes kevergetés előtt készítjük el és a hűtőben pihentetjük amíg a gépbe nem kerül 30- 40 percre. Fogyasztás előtt még kicsit visszarakjuk a mélyhűtőbe. Nyami :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...