2013. június 17., hétfő

Narancsos Eperkrém- Leves

Az alap receptet Hankkától hoztam el és csak apró módosításokat hajtottam végre rajta ;) Igazán kellmes ízű, könnyed és frissítő leves ebben a nagy melegben.


Hozzávalók: (6 személyre)
- 1 kg narancs frissen facsart leve
- 1 kg eper
- 6 dl habtejszín
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 6 dl szamóca szörp
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 9 dl víz
- 3 dl tejföl
- 4 ek hársméz

Elkészítés:
Az epret lecsumázzuk és megmossuk, majd felöntjük a narancslével, vízzel, szörppel, a citromlével és hozzáadjuk a citrom héját, a vaníliás cukrot és a mézet is. Addig főzzük, míg rottyan egyet, utána összeturmixoljuk és hagyjuk kihűlni. A habtejszínt és a tejfölt csomómentesre keverjük és a szobahőmérsékletű epres péphez adjuk. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe rakjuk és még hidegen tálaljuk. Levesbetétnek kínálhatunk hozzá friss eperdarabokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...