2013. június 19., szerda

Mákfagyi

Íme a harmadik, eddigi favorit fagyi variációnk a fagyigépnek hála ;)

 
Hozzávalók:
- 2 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 1 dl sűrített tej
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
-  kb.10 dkg cukros darált mák
 
Elkészítés:
A habtejszínt könnyű habbá verjük. A többi alapanyagot pedig alacsony fokozatú lángon összemelegítjük, mikor kihűlt hozzáforgatjuk a habtejszínhez. 4 órára hűtőbe tesszük és csak ez után kerülhet a már egy nappal előre mélyhűtőben lehűtött edénybe. A géppel 30- 40 perc alatt fokozatosan összedolgozzuk és mikor kész még kicsit a mélyhűtőben pihentetjük fogyasztás előtt. Isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...