2013. június 1., szombat

Cseresznyés kenyérpuding

Ezzel a sütivel volt egy kis minek nevezzelek problémám, ugyanis nem kenyérből, hanem zsemléből készült ;) de a lényeg ugyanaz. Az egyik kedves barátnőmtől kaptam egy csomag mézédes májusi cseresznyét, amiből adtam Anyósoméknak és én is falatoztam belőle, de nyersen Pé sajnos allergiás rá (mint kb minden gyümölcs 80%- ra nyeresen, de pl. az eperre nem), így a maradékból elhatároztam, hogy meglepem egy gyors sütivel, hiszen úgy már meg tudja enni ő is, ráadásul a cseri sem romlik meg.


Hozzávalók: (2 személyre)
- 4 zsemle
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kk fahéj
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 2 marék magozott cseresznye
- 10 dkg lágy margarin

Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk a tejbe és addig hagyjuk állni míg az egészet fel nem szívják, majd kézzel falatnyi darabokra tépkedjük őket. A tojásokat kettéválasztjuk, majd a fehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk, a sárgáját és a maradék cukorot meg vaníliás cukrot kifehéredésig keverjük. A sárgájás keverékhez hozzáadjuk a margarint, a fahéjat, a sót és homogén masszává kavarjuk. Ekkor jöhet bele a cseresznye, a tejes zsemlék és a felvert tojásfehérje, óvatosan összeforgatva, nehogy túlzottan összetörjön a hab vagy a zsemledarabok. Egy kivajazott jénai tálba öntjük a keveréket és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig fedővel, majd 200 fokon még 30 percig fedő nélkül sütjük, hogy szépen megbarnuljon a teteje. Ha van otthon vaníliafagyi vagy készítünk mellé egy kis vanília sodót, az már csak hab a tortán, de mi eléggé türelemtlenek voltunk és így magában még melegen az utolsó morzsáig elfogyasztottuk ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...