2013. május 23., csütörtök

Tepsis sültkrumpli

Még volt egy csomó öreg krumplim és szerettem volna már megszabadulni tőlük az újkrumpli reményében, ráadásul Pé imádja a sültkrumplit, de nem akartam nyakig olajszagú lenni, sőt nem is túl egészséges az eredeti, így született meg ez a verzió.



Hozzávalók: (2 személyre)

Sültkrumplihoz:
- 10 szem krumpli
- só, bors, rozmaring
- 2 ek olivaolaj
- egy kevés edami sajt

Salátához:
- 1 fejes saláta
- 1 TV paprika
- némi kígyóuborka
- némi póréhagyma

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk és lehetőleg egyforma hasábokra vagdossuk, majd egy zacskóba öntjük és meglocsoljuk az olivaolajjal, majd sóval és borssal, meg a rozmaringgal ízesítjük, végül jól összerázzuk, hogy mindenhol szépen bevonja. Egy közepes tepsit kivajazunk és ebbe öntjük a zacskóból a krumplikat. 250 fokra előmelegített sütőben kb 20- 30 perc alatt készre sütjük, félidőben átforgatjuk. Mikor a krumpli elkészült frissiben ráreszelünk egy kis sajtot, hogy szépen ráolvadjon. A salátához a zöldségeket felaprítjuk/karikázzuk/összetépkedjük és öntet nélkül a krumpli mellé kínájuk. (Persze aki szeretné készíthet hozzá öntetet pl. olivaolaj, balzsamecet, só, bors párosítással.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...