2013. május 29., szerda

Tepsis reszelt krumpli

Ezt a receptet Csibénél találtam és megtetszett, mert még mindig volt egy adat régi krumplim, de ennek a receptnek hála (amin csak kicsit módosítottam, kihagytam a szalonnát) elfogyott, most már jöhet az újkrumpli ;)



Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 2 tojás
- só, bors
- kolbász
- 1 ek olivaolaj
- 2 fej vöröshagyma

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a két tojást, a felkockázott hagymát, sózzuk és borsozzuk, löttyintünk rá egy kis olivaolajat, végül jól összekeverjük az egészet. Egy kissebb tepsit sütőpapírral kibélelünk és az egészet belehalmozzuk, majd egyenletesen ellapogatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd 180 fok 1 órán át alufóliával lefedve sütjük, eztán a fóliát levesszük és még 20 percig hőlégkeveréssel tovább sütjük, hogy a teteje ropogós legyen. Tejföllel, esetleg reszelt sajttal, még melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...